DSC_0040

Sommar & Vinter

Att semestra på Kalhyttan i Filipstad är något som du kan göra vinter som sommar.

Kalhyttan ligger i utkanten av Filipstads stadsområde, naturskönt belägen mellan Färnsjön och stora barrskogspartier i väster. I sjöns närhet ligger öppna jordbruksmarker, med en gammaldags landsbygdskaraktär. Här finns också flera av stadens viktigaste anläggningar för rekreation, såsom fotbollsplanen, crossbanan, sjön med bad och fiske samt skidstadion som är en av Sveriges modernaste. Skidstadion används både sommar- och vintertid. Skidcentrat har flera mil av löp/skidspår och de anordnar Wasaloppsträning varje år med professionella instruktörer.

Under sommaren används spåren för löpträning, stavgång och promenader och under vintern prepareras de för längdskidor. Anläggningen består av el belysta barkbanor vilka vintertid delvis prepareras med hjälp av snökanoner. Här finns också en anlagd skidlekplats.

Du har möjlighet att välja den tomt som du anser passa dig bäst, närmast sjön eller skidspåret. Alla tomter ligger i direkt anslutning till skidspåren så det går att åka skidor hela vägen till huset. Kalhyttan har goda utvecklingsmöjligheter för utbyggnad av anläggningar för det rörliga friluftslivet och turism.

Med ett hus på Filipstadsportby har du förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv. Närheten till natur, skog och mark. Med Sveriges modernaste skidcenter så nära att du kan åka skidor hela vägen till huset. En härlig klar sjö för fiske och bad. Med uthyrningstjänsten blir huset tillgängligt för gäster över hela världen när du önskar. Uthyrning gör att huset kan bli självfinansierat.